facebook

ДепартаментАрхитектура

гл. ас. д-р Гергана Стефанова

гл. ас. д-р Гергана СтефановаДепартамент: Архитектура

Телефон: 02/9479151

E-mail: jerryarch@abv.bg

Приемно време: gstefanova@nbu.bg, Б3 facebook.com/ARCM209 NBU Арх ОнлайнПрофесионална автобиография:

Главен асистент д-р архитект Гергана Стефанова е преподавател в НБУ, департамент „Архитектура“ от създаването на програмата през 2006 г.
Гергана Стефанова завършва архитектура във ВИАС (сега УАСГ) през 1983 г. Работи като проектант в ателието на арх. Красимира Попова в „Софпроект“ от 1983 до 1988 г. От 1988 до 2008 г. е редактор в списанията „Наш дом“, „Аспекти“, „Хубавите къщи“, редактор на приложения „За дома“ и „Офис обзавеждане“ на в.“ Капитал“ и в. „Дневник“ и главен редактор на сп. „Интериор“ и сп. „Жена и дом“.
В НБУ преподава на студентите от програмите „Архитектура“ и „Интериорен дизайн“. От 2014 година е доктор на науките за дисертационен труд на тема : „Дизайн чрез светлина на архитектурното пространство“.
Проектант на жилищни, обществени сгради и интериори у нас и в чужбина (Франция и Швейцария). За интериорите на „Учебен център на РВД – летище София“ и „Адвокатска кантора на ЛБДМ адвокати“ в Париж получава първа награда на САБ за интериор на биеналето по „Дизайн“ в София - 2011, СБХ.
Арх. Гергана Стефанова има интереси и в областта на историята на изкуството, съвременната и класическа музика и литература.